pinterest twitter facebook YouTube Follow us on YouTube close menu-button reveal email Reading time twitter fat-arrow-down Google + Globe icon facebook icon

Pe lângă prevenirea sarcinilor, contracepția mai poate fi utilizată și din alte motive medicale. De exemplu, unele contraceptive vă ajută efectiv să vă controlați ciclul și chiar să reducă numărul mentruațiilor pe care le aveți în fiecare an.

Să ai mai puține menstruații

Dacă luați contraceptive hormonale nu aveți nevoie de menstruație în fiecare lună. Pentru a afla mai multe espre tipurile de contracepție care vor reduce numărul mentruațiilor pe care le aveți cu 0, +2, +4 sau ~13 pe an, faceți clic pe opțiunile de mai jos.

contraception-methods-bg

Metode de Contracepție

Există trei grupuri principale de contraceptive: metode tip barieră, metode intrauterine și metode hormonale. Atunci când alegeți cea mai potrivită metodă contraceptivă, există câteva considerente care trebuie luate în calcul, inclusiv: eficiența, posibilele efecte secundare, stilul de viață, preferințele personale, planurile privind sarcinile viitoare și orice afecțiuni medicale pe care le aveți/alte medicamente pe care le consumați. Faceți clic pe denumirile de mai jos pentru a citi despre cum funcționează fiecare dintre diferitele metode contraceptive.

Modul în care contraceptivele hormonale vă afectează menstruația

Contraceptivele hormonale conțin fie doar progesteron, fie o combinație a hormonilor estrogen și progesteron. Toate metodele contraceptive hormonale vă afectează menstruația, precum și fertilitatea, însă există câteva diferențe în modul în care fac acest lucru, în funcție de cele două categorii de contraceptive hormonale în care se încadrează.